Składniki:
· 125 g masła
· 250g cukru pudru
· 3 łyżeczki skórki z cytryny
· 2 jajka
· 115 g mąki
· 30 g wiórek kokosowych
· 1 łyżka mleka w proszku
· 4 łyżki soku z cytryny
W jednej misce utrzeć na puszysta masę: masło, 100 g cukru pudru i skórkę z cytryny. W czasie miksowania dodawać osobno po jednym jajku.
W osobnym naczyniu wymieszać mąkę, wiórki kokosowe, mleko w proszku. Następnie dodać 1 łyżeczkę soku z cytryny. Dodajemy do wcześnie przygotowanej masy maślanej. Miksujemy, aż powstanie jednolite ciasto.
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Ciasto nakładamy do ¾ wysokości papilotek.
Ciasto piec w temperaturze 170 stopni przez 20-25 minut.
Resztę cukru pudru, który został dokładnie mieszamy z 3 łyżkami soku z cytryny, tak aby powstał płynny lukier. Polewamy nim muffinki i gotowe.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz