Znam wiele przepisów na racuchy ale tym razem zainspirowałam
się przepisem ze strony GOTUJ Z CUKIERECZKIEM. Oczywiście delikatnie zmieniłam go
pod swoje podniebienie J Wyszły bardzo dobre w smaku i idealnie pulchne.
Składniki:
2 jajka
5-6 łyżek cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 szklanki mąki
2 szklanki mleka 3 duże jabłka
sól
Dodatkowo:
Cukier puder do opruszenia
Jabłka umyć, obrać i usunął gniazdka nasienne a następnie
pokroić w cienkie plasterki.
Do miski wbić jajka, wsypać cukier i całość miksować do
osiągnięcia puszystej masy. Kolejno dodajemy mleko, odrobinę soli oraz przesianą mąkę. Dokładnie
miksujemy do połączenia składników.
Na sam koniec dodajemy pokrojone jabłko i delikatnie
mieszamy.
Łyżeczką nakładamy placki na rozgrzany olej na patelni.
Pieczemy z obu stron, aż placki się zarumienią.
Gotowe kładziemy na papier kuchenny, aby odsączyły się z
tłuszczu.
Na koniec posypujemy obficie cukrem pudrem.
Smacznego J
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz