Obserwatorzy

sobota, 4 listopada 2017

RACUCHY Z JABŁKAMI


Znam wiele przepisów na racuchy ale tym razem zainspirowałam się przepisem ze strony GOTUJ Z CUKIERECZKIEM. Oczywiście delikatnie zmieniłam go pod swoje podniebienie J Wyszły bardzo dobre w smaku i idealnie pulchne.

Składniki:
2 jajka
5-6 łyżek cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 szklanki mąki
2 szklanki mleka 3 duże jabłka
sól

Dodatkowo:
Cukier puder do opruszenia

Jabłka umyć, obrać i usunął gniazdka nasienne a następnie pokroić w cienkie plasterki.

Do miski wbić jajka, wsypać cukier i całość miksować do osiągnięcia puszystej masy. Kolejno dodajemy mleko, odrobinę soli oraz przesianą mąkę. Dokładnie miksujemy do połączenia składników.

Na sam koniec dodajemy pokrojone jabłko i delikatnie mieszamy.

Łyżeczką nakładamy placki na rozgrzany olej na patelni. Pieczemy z obu stron, aż placki się zarumienią.

Gotowe kładziemy na papier kuchenny, aby odsączyły się z tłuszczu.
Na koniec posypujemy obficie cukrem pudrem.

Smacznego J




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz