Obserwatorzy

poniedziałek, 7 października 2013

Cynamonowe serca



Kocham zapach cynamonu w kuchni. Powoli czekam na święta i zaczynam piec wszystko co ma w sobie cynamon. Do tego połączeniu ciasta francuskiego i orzechów. To musi się udać :)

Składniki:
·         1 rolka ciasta francuskiego
·         Cynamon
·         Cukier waniliowy
·         Grubo mielone orzechy włoskie
·         miód

Rozwijamy ciasto francuskie, posypujemy obficie cynamonem, cukrem waniliowym i na sam koniec orzechami.
Ciasto  zwijamy wzdłuż szerszych boków z obu stron do środka niezbyt ciasno.
Ostrym nożem kleimy ciasto na około 2 cm i układamy na papierze do pieczenia.

Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni. Pieczemy przez około 14 minut.

Po wyciągnięciu posmarować płynnym miodem.

Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz